O nama

Preduzeće je osnovano 1999. godine. Od osnivanja do danas isporučeno je deset hiljada uređaja. Nismo imali ni jednu reklamaciju, što najbolje pokazuje kvalitet isporučene opreme i uređaja. Naša specijalnost su uređaji za relejnu zaštitu, merenje, upravljanje i automatiku koji se koriste u Elektroprivredi, Elektrodistribuciji i Industriji. Uz sopstveni razvoj, savremenu tehnologiju i dobro poznavanje tehničkih zahteva lokalnog i evropskog tržišta, realizovani su uređaji opšte namene ali i uskospecijalizovani uređaji – prema Vašim specifičnijim zahtevima. Naravno to podrazumeva i supstituciju ili modernizaciju vaše opreme, i to sve u kratkom roku i po povoljnim cenama, uz sopstveni ili bilo koji drugi domaći certifikat (atest ili mišljenje o kvalitetu), kao i sve uz ostale postprodajne usluge koje Vi možete zahtevati (specifičan SW, obuka, održavanje, umrežavanje i sl).

Usluge

IED d.o.o. se bavi projektovanjem i proizvodnjom uređaja za upravljanje, zaštitu, dijagnostiku i merenje u elektroenergetskim sistemima. Naši proizvodi, su nastali kao rezultat saradnje sa stručnjacima iz oblasti elektroenergetike i njihovih potreba za rešavanjem problema u pogonu. U kratkom roku i po povoljnim cenama projektujemo i proizvodimo uređaje po zahtevima kupca, bilo da se radi o zameni postojećih uređaja ili o sasvim novim idejama i koncepcijama. Takođe vršimo reparacije i/ili prepravke uređaja.
U listi proizvoda naći ćete primere većeg broja uređaja koji predstavljaju direktnu fizičku (1:1) zamenu poznatijih starijih uređaja, izvedeni u najsavremenijoj tehnologiji, i sa implementiranim značajnim poboljšanjima! Nadamo se da neki od predstavljenih uređaja mogu da nađu primenu i kod Vas, a uvek smo otvoreni za saradnju u pogledu novih i specifičnih rešenja.
Posebno smo ponosni na izuzetno mali broj reklamacija i na veliku imunost na smetnje i pouzdani rad u nepovoljnim sredinama kao što su elektroenergetska ili industrija postrojenja.

Razvoj

Firma bazira svoj razvoj na analognoj, digitalnoj, mikroprocesorskoj i hibridnoj tehnologiji, trudeći se da svojm klijentima omogući najbolji odnos cene i performanse, uz nesporan kvalitet!

Osnovne karakteritike našeg razvoja su:

 • Svi elementi uređaja su plod razvoja sopstvenog tima eksperata, koji potpuno kontrolišu sve elemente uređaja – bilo hardver ili softver.
 • Napredniji uređaji se rade isključivo u mikroprocesorskoj tehnologiji i to: na 8_bitnoj platformi (manje zahtevni uređaji kao npr. APU) odnosno na 16_bitnoj visokoučinskoj platformi (kompleksne zaštite i automatike). U oba slučaja su korišceni mikrokontroleri na jednom čipu (single chip microcontroler), čime se minimalizuje prostor, smetnje, broj lemnih tačaka, … (i cena).Koristi se isključivo kvalitetan, standardizovan, portabilan i licencirani softver (C, C++).
 • Moguća je sinhronizacija uređaja GPS-satelitskim sistemom i putem DCF77.
 • Moguća je komunikacija sa uređajima putem GSM mobilne mreže, modemom ili nekom od standardnih komunikacija i/ili medijuma (žica, optika).
 • Sva napajanja (bitan i osetljivi deo uređaja) su sopstveno razvijena i mogu se nabaviti i kao posebni uređaji.
 • HMI-MMI (korisnicki pristup) je razvijen da bude max. jasan, kratak, informativan i lak za korisnika (na srpskom jeziku).
 • Komunikacija, protokoli i sl. sa uređajem su standardni, a SW je pisan savremenim alatima i potpuno kompatibilan sa PC + Win računarima.
 • Uređaji su manje više svi tipa jedan uređaj – jedna ploča (single board system) radi max. podizanja pouzdanosti uređaja, i minimane cene.
 • Kućišta su standardna industrijska kućišta (H41, 19″ rack, semi rack itd.)
 • Svi konektori su za primenu u EE postrojenjima i najboljeg su kvaliteta.
 • Svi uređaji imaju dokumentaciju korisničko – projektantskog tipa.
 • Ključni uređaji imaju mišljenje o kvalitetu i ispitivanju velikih domaćih korisnika.