PROJEKTOVANJE I PROIZVODNJA UREĐAJA ZA UPRAVLJANJE, ZAŠTITU, DIJAGNOSTIKU I MERENJE U ELEKTROENERGETSKIM SISTEMIMA

O NAMA

Preduzeće je osnovano 1999. godine. Za proteklih pet godina isporučeno je preko pet stotina uređaja preduzećima u okviru EPS-a i domaćoj industriji. Nismo imali ni jednu reklamaciju, što najbolje pokazuje kvalitet isporučene opreme i uređaja. Naša specijalnost su uređaji za relejnu zaštitu, merenje, upravljanje i automatiku koji se koriste u Elektroprivredi, Elektrodistribuciji i Industriji. Uz sopstveni razvoj, savremenu tehnologiju i dobro poznavanje tehničkih zahteva lokalnog i evropskog tržišta, realizovani su uređaji opšte namene ali i uskospecijalizovani uređaji – prema Vašim specifičnijim zahtevima. Naravno to podrazumeva i supstituciju ili modernizaciju vaše opreme, i to sve u kratkom roku i po povoljnim cenama, uz sopstveni ili bilo koji drugi domaći certifikat (atest ili mišljenje o kvalitetu), kao i sve uz ostale postprodajne usluge koje Vi možete zahtevati (specifičan SW, obuka, održavanje, umrežavanje i sl).

line1-right

Usluge.

IED d.o.o. se bavi projektovanjem i proizvodnjom uređaja za upravljanje, zaštitu, dijagnostiku i merenje u elektroenergetskim sistemima. Naši proizvodi, su nastali kao rezultat saradnje sa stručnjacima iz oblasti elektroenergetike i njihovih potreba za rešavanjem problema u pogonu. U kratkom roku i po povoljnim cenama projektujemo i proizvodimo uređaje po zahtevima kupca, bilo da se radi o zameni postojećih uređaja ili o sasvim novim idejama i koncepcijama. Takođe vršimo reparacije i/ili prepravke uređaja.
U listi proizvoda naći ćete primere većeg broja uređaja koji predstavljaju direktnu fizičku (1:1) zamenu poznatijih starijih uređaja, izvedeni u najsavremenijoj tehnologiji, i sa implementiranim značajnim poboljšanjima! Nadamo se da neki od predstavljenih uređaja mogu da nađu primenu i kod Vas, a uvek smo otvoreni za saradnju u pogledu novih i specifičnih rešenja.
Posebno smo ponosni na izuzetno mali broj reklamacija i na veliku imunost na smetnje i pouzdani rad u nepovoljnim sredinama kao što su elektroenergetska ili industrija postrojenja.

line1-left

Razvoj.

Firma bazira svoj razvoj na analognoj, digitalnoj, mikroprocesorskoj i hibridnoj tehnologiji, trudeći se da svojm klijentima omogući najbolji odnos cene i performanse, uz nesporan kvalitet!

Osnovne karakteritike našeg razvoja su:

 • Svi elementi uređaja su plod razvoja sopstvenog tima eksperata, koji potpuno kontrolišu sve elemente uređaja – bilo hardver ili softver.
 • Napredniji uređaji se rade isključivo u mikroprocesorskoj tehnologiji i to: na 8_bitnoj platformi (manje zahtevni uređaji kao npr. APU) odnosno na 16_bitnoj visokoučinskoj platformi (kompleksne zaštite i automatike). U oba slučaja su korišceni mikrokontroleri na jednom čipu (single chip microcontroler), čime se minimalizuje prostor, smetnje, broj lemnih tačaka, … (i cena).Koristi se isključivo kvalitetan, standardizovan, portabilan i licencirani softver (C, C++).
 • Moguća je sinhronizacija uređaja GPS-satelitskim sistemom i putem DCF77.
 • Moguća je komunikacija sa uređajima putem GSM mobilne mreže, modemom ili nekom od standardnih komunikacija i/ili medijuma (žica, optika).
 • Sva napajanja (bitan i osetljivi deo uređaja) su sopstveno razvijena i mogu se nabaviti i kao posebni uređaji.
 • HMI-MMI (korisnicki pristup) je razvijen da bude max. jasan, kratak, informativan i lak za korisnika (na srpskom jeziku).
 • Komunikacija, protokoli i sl. sa uređajem su standardni, a SW je pisan savremenim alatima i potpuno kompatibilan sa PC + Win računarima.
 • Uređaji su manje više svi tipa jedan uređaj – jedna ploča (single board system) radi max. podizanja pouzdanosti uređaja, i minimane cene.
 • Kućišta su standardna industrijska kućišta (H41, 19″ rack, semi rack itd.)
 • Svi konektori su za primenu u EE postrojenjima i najboljeg su kvaliteta.
 • Svi uređaji imaju dokumentaciju korisničko – projektantskog tipa.
 • Ključni uređaji imaju mišljenje o kvalitetu i ispitivanju velikih domaćih korisnika.

Preuzimanje.

horizontal

PDV Potvrda

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search